maanantai 23. tammikuuta 2017

Tarjoiluvaunun uusi ilme

Tänään vapaapäivä meni mukavasti pienen tuunailuprojektin parissa.
Aamulla mietiskelin mitähän tekisin ja sitten muistin kellarissa olevan tarjoiluvaunun. Halusin tehdä vaunusta sopivamman meidän kotiin ja piristää sen tylsähköä ulkonäköä. Kaivelin vaunun kellarista tavaroiden seasta ja kannoin yläkertaan.

Tarjoiluvaunu ennen tuunailua

Ensimmäisenä aloitin hiomisen, jonka jälkeen päädyin maalaamaan vaunun valkealla maalilla. Kun odottelin ensimmäisen maalikerroksen kuivumista, suunnitelin, mitä kivaa keksisin tasoille.
Tutkiskelin kaappien kätköistä löytyviä askartelutarvikkeita ja löysin vanhoista Suomen kuvalehdistä leikattuja mainoksia. Niinpä päädyin sommittelemaan mainoksia tarjoiluvaunun tasoille.

Mainosten asettelua

Sekoittelin Erikeeper vesiseosta ja levitin seosta levyille, jonka jälkeen asettelin mainokset paikoilleen ja päälle laitoin liimavesiseosta lisää. Annoin kuivua ja laitoin seosta lisää muutamia kertoja.

Kuivumista odotellessa

Maalasin kehikon kahteen kertaan ja kun maali, sekä liimaseos oli riittävän kuivia, kasasin vaunun. Näin tarjoiluvaunu sai uuden ilmeen.

tuunattu tarjoiluvaunu
Tarjoiluvaunun uusi ilme

Vaunusta tuli oikein kiva ja hauska ja mainoksia on mukava lueskella. Aion hommata vielä lasit tasojen päälle, koska osa mainoksista jäi hieman kuprulle. Pitää olla tarkempi tasoittelussa seuraavalla kerralla, kun pinnoitan jotain paperilla ja liimavesiseoksella.

uusi pinta vanhoilla mainoksilla
Hauskoja vanhoja mainoksia

paperipinta


Mitäs mieltä olette vaunun muutoksesta? Otan mielelläni vastaan vinkkejä, miten paperin saa ilman ilmakuplia laitettua ja muitakin huonekalujen tämän tyyliseen pinnoittamiseen liittyviä ideoita. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti