sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Vaatetusompelijan opintojen alkumetrit

Pari kuukautta on koulunkäyntiä takana ja nyt on syysloman aika. Ensimmäinen näyttökin oli ennen loman alkamista.

Näytössä täytyi valmistaa esiliina mahdollisimman itsenäisesti. Saatiin valmiit kaavat, tasku suunniteltiin itse ja saumat selvisi poikkileikkauskuvista. Poikkileikkauskuvat tuntui vielä pari kuukautta sitten ihan älyttömiltä. Nyt, kun niitä on tullut piirrettyä, niin eihän niissä mitään kovin vaikeaa olekaan ja hahmotan ne jotenkin kummallisen helposti omassa päässäni. Niinpä näyttöessun valmistaminen onnistui helposti ja nopeasti. Arvosanakin oli hyvin mieleinen :)

Jouluessu
Näyttöessu ja patakinnas

Tein essun samoista kankaista, joista olin jo aiemmin tehnyt patakintaan. Hieman jouluista, mutta ei kuitenkaan liian ällöjoulua.

Parin kuukauden aikana on tullut ommeltua melko paljon. Neulatyyny, tarvikepussi, kauppakasseja, olkalaukkuja, patakintaita ja essuja. Lisähommina olen tehnyt muutamia lasten haalareita, huppareita ja housuja. Tehtiin myös omien mittojen mukaan trikoopaidat ja legginsit. Ollaan opeteltu tekemään kaavoja ja hameen muotoilua. Melkeinpä joka päivä olen oppinut jotain uutta. Myös materiaalioppia on ollut ja jopa siitä on jäänyt jotakin muistiin.

Onepiece
Haalari kummipojalle
Housut, hupparit, haalari
Housut, hupparit ja haalari
              
Laukut
Olkalaukku ja kauppakassi
Pussukka
Tarvikepussi

Uusia koneitakin on tullut eteen ja ne ovat kyllä aivan ihania. Koneiden käyttäminen alkaa jo sujua näppärästi, mutta on niitä opittavia vielä lisää. Kotikoneella ompelu on oikeastaan vähän kummalista, kun tottuu teollisuuskoneeseen. Oi, kun saisi kotiin kaikki samanlaiset koneet...ehkäpä joku päivä ;)

Ainakin tällä hetkellä uskon opiskelevani oikealla alalla. Toivottavasti tämä into pysyy, koska minulla on mukavia haaveita tulevaisuudelle. Olen jo niin monta vuotta tiennyt, että haluan ompelun ja käsitöiden liittyvän elämääni ja ammattiini, että uskon haaveideni vielä joskus toteutuvan :)

Koulusta voisin kirjoittaa enemmänkin, mutta tässä tämän kerran tarinoinnit. Kerron jatkossa, kuinka koulu sujuu ja mitä uutta on tullut opittua ja ommeltua :)

Mukavaa syksyä kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti