lauantai 19. elokuuta 2017

Kesäpuuhia

Kesä on jälleen kerran hujahtanu mennä tosi nopeesti. Ihan hirveen paljon en oo kesällä ehtiny tuunailemaan tai ompelemaan mitään suurempaa.

Keväällä kävin ukkini paikalla katselemassa tuunailtavia tavaroita ja löysin vanhan seinäkaappikellon, joka oli hajonnut. Koppasin kaapin mukaan ja aloitin putsailemaan ja hiomaan sitä. Seuraavaksi päätin maalin (yllättäin jälleen kerran valkea) ja maalailin useamman kerroksen. Ensimmäisen maalailun jälkeen kaappi oli hennon vaaleanpunainen, mikä olisi myös ollut aika hauska väri.

Hiomisvaihe
Maalailua

Maalailun jälkeen asettelin kellon osia takaisin paikoilleen ja tein kaappiin pienen hyllyn. Kaapista oli hajonnut myös yksi lasi, jonka tilalle päätin laittaa pitsikangasta. Nyt kaappi olisi valmis, mutta sopivaa paikkaa en ole sille vielä löytänyt. Saatan laittaa kaappiin vielä pieniä koukkuja, joihin voi laittaa roikkumaan vaikkapa avaimia tai koruja.

                 
                  Melkein valmista
Kaappikello
Söpö pikkukaappi

Olen lähdössä syyskuussa reissuun ja ystävän kanssa päätettiin haluta matkalle vyötärölaukut. Ei kuitenkaan haluta mitään hirveen rumaa laukkua, eikä kaupasta oikein löydy meidän budjettiin sopivaa, joten eihän siinä muuta kuin ompelukone surisemaan. Kävin jo ostamassa tarvittavia osia vyötärölaukkuihin. Mieleistä kangasta ei kuitenkaan löytynyt, joten täytyy vielä etsiskellä tai hyödyntää kaapista löytyviä kangaspaloja. Tein jo yhden testiversion, jossa ei ole tukikangasta, joten se on vähän löpsömpi versio. Kuitenkin testiversio on aivan käyttökelpoinen ja juuri sopivan kokoinen :)

diy vyötärölaukku
Vyötärölaukun testiversio

Aloitin nyt elokuussa koulun ja minusta pitäisi kahden vuoden päästä tulla vaatetusompelija. Mietiskelin kouluun lähtemistä ja alaa, jolle haluan. Eläintenhoitaja ja levyseppähitsaaja olivat myös harkinnassa, mutta lopulta päädyin vahvistamaan käsityötaitojani koulutuksella. Vaatteiden ompelu ei ole minulle kovinkaan tuttua, eikä myöskään kaavojen tekeminen tai kaavojen avulla tuotteiden valmistaminen. Ensimmäinen viikko koulua on takana ja olen ainakin tällä hetkellä tyytyväinen valintaani ja olen jo viikossa oppinut paljon uutta. Ja koulussa olevat teollisuuskoneet on kyllä aika ihania, kun niillä saa niin hyvää jälkeä :)

Koulussa ollaan aloiteltu pienillä töillä ja valmiina minulla on neulatyyny ja patalappu. Lisäksi tehtiin saumaharjoituksia ja tarvikepussi on ihan pikkuista vaille valmis. Seuraavan parin vuoden aikana kirjoittelen jonkin verran koulutöistäni ja voin myös kertoa millainen koulutus on ja miten minulla sujuu. Välillä yritän kirjoitella myös kotona tekemistäni puuhasteluista, tälläkin hetkellä kellarissa odottelee yhdet autonpenkit verhoilua. Niiden kimppuun yritän ehtiä tässä syksyn aikana. :)

Neulatyyny, käsivarteen tai ompelukoneen runkoon kiinnitettävä

Laitanpas tähän loppuun kuvia pikkupuuhista, joita kesän aikana on tullut tehtyä. Rantaan rakennettiin uusi huussi, jonka maalailussa ja sisustamisessa (vieläkin kesken) on ollut aika mukavasti hommaa. :)

Huussin maalailua
Valmistusvaiheessa
Valmis huussi paikoillaan


Huussin sisustusta

Pussukka kaulanauhalla
Vaunuverho kummipojalle



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti