torstai 2. maaliskuuta 2017

Ompelupäivä

Tänään meni melkein koko päivä ompelukoneen ääressä ja kirjoitankin nyt pikaisen tekstin päivän puuhista.
Viime aikoina olen ommellut vain korjausompeluja, mutta tänään oli mukava tehdä vähän muutakin. Tein lasikuistille uudet verhot, tuubihuivin/hupun ja kivan nahkatakin.
Sain mieheltäni joululahjaksi vuodeksi Kotiliesi Käsityö -lehden ja viimeisimmässä numerossa oli muutamia kivoja kaavoja.
Ompelen tosi harvoin kaavoista ja harvoin ylipäänsä vaatteita, mutta nyt teki mieli testailla kaavoja. Kävin jo viime viikolla ostoksilla Eurokankaassa ja sieltä ostin keinonahkaa ja mustavalkoista trikoota. Lisäksi sieltä löytyi kangas lasikuistin uusiin verhoihin.

Eilen illalla korjailin muutamien takkien vetoketjuja ja aloittelin verhoja. Tänään aamulla ensimmäisenä tein verhot valmiiksi ja laitoin paikoilleen.

Uudet verhot
Lasikuistin uudet verhot

Seuraavaksi aloitin takin kaavojen piirtämisen ja leikkaamisen. Sitten vaan surauttelin saumoja ohjeiden mukaan ja takki olikin tosi nopeasti valmis. Lopuksi vielä lisäilin pikkuisen omaa takkiin ja tein sivuun reiät, joista voi pujottaa vyön. Nyt valmiissa takissa onkin monta erilaista tapaa pitää sitä päällä. Voi käyttää ilman vyötä, vyö kokonaan takin päällä, solmien vyön eteen tai taakse ja kaulusta voi asetella mieleisekseen monella tavalla.

Takki
Nahkatakki ilman vyötä ja vyö edessä

Kauluksen kangasta jäi yli, joten surautin siitä tuubihuivin. Huivi on melkoisen pitkula, joten siitä riittää huonolla säällä myös hupuksi.

Tuubihuppu
Uusi tuubihuivi

Tällainen ompelupäivä tänään. Yritän kirjoitella lisää mahdollisimman pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti